041 841 080 info@gradtustanj.si

Poroka na gradu že od 350 € …

grad tuštanj

POROKA S PRIDIHOM GRAJSKEGA RAZKOŠJA.

Grad Tuštanj, kraj, kjer se srečata prvinskost časa in iskrena ljubezen, je edinstvena lokacija za vajino
poroko. V osrčju romantične narave vama ponuja edinstven ambient za poročni dan, kjer lahko
organizirata celotno poroko na enem mestu.
Poročita se na našem gradu, kjer imata možnost:

  • civilne poroke (grad je uradni prostor za sklepanje zakonskih zvez in ste oproščeni plačila pristojbine v višini 170 €) v parku, v grajskem atriju ali v poročni dvorani. Možna je običajna ali srednjeveška
    poroka.;
  • cerkvene poroke v grajski kapeli;
  • svatbe v grajskem atriju ali v notranjem salonu, kjer vama in vajinim svatom postreženo z odlično hrano.

Obljubita si večno zvestobo na gradu, kjer vama organiziramo poroko po vajinih željah. Grad je le 20 minut oddaljen od Ljubljane.

CENA POROKE

Cena običajne poroke je 350 €
V to ceno je vključeno:

  • priprava prostora

  • cvetlični aranžma na poročni mizi,

  • ozvočenje

  • vodenje protokola

  • živa glasba med obredom (poročna koračnica ,medigra med obredom in na koncu napitnica iz Traviate).

Ženin ob koncu lahko odpre šampanjec z mečem, 1 steklenica šampanjca je brezplačna. Po obredu pripravimo pogostitev za svate ,cena steklenice postreženega šampanjca je 15 €. Če prinesete svoj šampanjc je postrežnina steklenice 8 €.Pripravimo vam lahko kanapeje z domačimi mesninami ali vegetarjanske , cena komada je 0,95 centa. Po poroki lahko nadaljujete na gradu s svatbo, kjer vam v nepozabnem ambientu postrežemo z odlično hrano, cena poročnega menija je od 31 € dalje, odvisno od vrste menija.
sprejem svatov

Sprejem svatov

Sprejem svatov pred grajskimi vrati, nevesto in ženina pozdravi lastnik gradu in jih popelje v grajske sobane. Svatje se posedejo v poročno dvorano, nevesta in ženin s pričama pa se za obred pripravita v sprejemni dvorani, od tu ob zvokih poročne koračnice vstopita v poročno dvorano.

poročna slovesnost

Poročna slovesnost

Ob živi glasbi se prične poročna slovesnost. Ob koncu obreda protokol prinese šampanjec, kjer nevesta in ženin nazdravita z matičarjem, pri tem pa operni pevec zapoje napitnico iz opere Traviata. V spomin dobita priložnostno darilo. Protokol mladoporočenca pospremi do zvona želja, ostale svate pa povabi v grajski atrij.

zaključek poroke

Zaključek poroke

Po končanem obredu je možna pogostitev za svate v obliki kot jo določita mladoporočenca. Fotografiranje poteka v grajskem ambientu. Obred je možen tudi v grajskem atriju ali pa vgrajskem parku z lepim pogledom na grad in v neokrnjeni naravi.

 

ŽENIN OB KONCU OBREDA LAHKO ODPRE PRVO STEKLENICO ŠAMPANJCA Z MEČEM

Par, ki želi skleniti zakonsko zvezo na gradu Tuštanj se najprej obrne na lastnika gradu Petra Pirnata (tel. 041 841-080), nato pa se par obrne na Upravno enoto Domžale, kjer opravi vse formalnosti za sklenitev zakonske zveze. Poleg gradu je tudi grvesnostajska kapela, kjer je možna skleniti cerkveno poroko. Zaradi prijetnega ambienta gradu in zanimive izvedbe protokola poroke je zanimanje za sklenitev porok na gradu Tuštanj čedalje bolj aktualno.

Pri iskanju lokacije sva izbirala destinacije z možnostjo poroke v naravi, prepričalo pa naju je, da ima grad Tuštanj tudi elegantno rešitev v primeru slabega vremena. Ker sva imela lahko na isti lokaciji tako civilni obred, kot zabavo z večerjo, se nama je organizacija poenostavila. Grad Tuštanj nama je nudil civilni obred v čudovitem grajskem parku, v katerem je sledila tudi pogostitev. Medtem ko je osebje gradu odlično skrbelo za brbončice svatov, sva midva izkoristila skrite kotičke v okolici gradu ter notranjost gradu za poročno fotografiranje. Za tem so nam v atriju postregli odlično večerjo. Kombinacija pravljične lokacije ter dekoracije in luči je pričarala edinstveno romantično izkušnjo. Anja in Aljaž

Anja

Rezervacija termina ter ostala vprašanja glede organizacije poroke …